Selecteer een pagina

Over de David Lynch Foundation

David Lynch Foundation Nederland promoot Transcendente Meditatie, vooral voor kwetsbare groepen.

 

 

Onze missie

De Stichting Harmonisch Leven – David Lynch Foundation helpt groepen mensen in uitdagende situaties om door het beoefenen van de Transcendente Meditatie-techniek, hun gezondheid, cognitieve en sociale capaciteiten, prestaties en welbevinden te verbeteren. En om daardoor bij te dragen aan een evenwichtige samenleving. 

De stichting draagt ook bij aan een gelukkige samenleving door het bevorderen van de totstandkoming van een groep van tenminste 400 mediterenden die  dagelijks gezamenlijk het TM Sidhiprogramma beoefenen.

Onze visie

In samenwerking met een nationaal netwerk van speciaal opgeleide TM-leraren zal de Stichting Harmonisch Leven – David Lynch Foundation een nationale katalysator zijn voor de brede acceptatie van het Transcendente Meditatie (TM) – programma door: 

  • Het creëren van bewustwording bij overheid, gezondheidszorg, onderwijs, media, bedrijfsleven en samenleving van de effecten van Transcendente Meditatie. 
  • Fondswerving voor opstartprojecten voor invoering van TM bij risico-populaties. 
  • Financiering van wetenschappelijk onderzoek naar het TM-programma om diepgaander inzicht te verkrijgen in de effecten van de techniek op de hersenen, de gezondheid en het gedrag en harmonie in de omgeving.

Een boodschap van David Lynch

Ik ben begonnen met Transcendente Meditatie in 1973 en sindsdien heb ik nooit een meditatie overgeslagen. Twee keer per dag, elke dag. TM geeft me moeiteloos toegang tot onbeperkte voorraden energie, creativiteit en innerlijk geluk, diep van binnen. Dit gebied van het leven wordt soms “zuiver bewustzijn” genoemd – het is een ware schatkamer. En dit gebied van het leven is aanwezig diep binnen in ons allemaal.

Maar ik had geen idee, hoe krachtig en diepgaand die techniek kon zijn, totdat ik met eigen ogen zag, hoe TM werd gebruikt door jonge kinderen op achterstandsscholen, door veteranen die in de hel leven van post-traumatische stress en door vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn van verschrikkelijk geweld.

TM verandert je leven ten goede.

In 2005 zijn we begonnen met de “David Lynch Foundation for Consciousness-Based Education and World Peace” om ervoor te zorgen, dat alle kinderen, waar ook ter wereld, kunnen leren mediteren, als ze dat willen. Heden ten dage verzorgt de Foundation TM cursussen overal ter wereld, voor volwassenen en kinderen.

Hoe kunnen we dat doen? Vanwege de vrijgevigheid van stichtingen en filantropen en gewone mensen, die het lijden van anderen willen verlichten – en die mee willen werken aan een betere wereld.

Al je nog niet mediteert, neem dan mijn advies aan: begin. Het zal de beste beslissing zijn die je ooit genomen hebt.

Bestuursleden

Sjoerd Vos

Sjoerd Vos

“De ondersteuning die deze techniek aan mensen geeft, blijft mij verrassen. Een prachtige tool om weer verder te kunnen gaan in het leven.”

Raymond Slot

Raymond Slot

“Transcendente Meditatie geeft diepe rust naast de dagelijkse activiteit, en zorgt voor balans in het leven.”

Jasmin Gerritsma

Jasmin Gerritsma

“Hoe mooi is het om de mensen die het het meest nodig hebben een techniek te kunnen geven waarmee ze weer in contact komen met zichzelf en weer meer uit hun leven kunnen halen.”