Selecteer een pagina

Katrijn Van Geenhoven is 43 jaar, alleenstaande moeder van twee puberende jongens en werkt als IC verpleegkundige. Zij beoefent TM sinds juni 2019.

“Ik ben TM gaan beoefenen om mijn identiteit terug te vinden, diep in mij. Ook wilde ik meer rust in mijn hoofd. Ik had al veel meditatievormen geprobeerd en geen enkele kon ik langer dan zes maanden volhouden, juist omdat die niet werden begeleid. Bekende mensen die TM beoefenen, zoals David Lynch inspireren mij. Zij hebben een soort kalme sereniteit over zich die hen zelfverzekerd en toch zacht maakt. Dát wilde ik ook!”

Minivakantie gevoel

“Na mijn TM-sessie heb ik soms hetzelfde gevoel als wanneer ik een weekendje ben weggeweest. Mijn meditaties zijn voor mij een soort minivakanties.

Door TM voel ik mij steeds zelfverzekerder en sta ik meer achter wie ik ben. Ook ben ik milder voor mezelf geworden en ‘straf’ mezelf minder. Ik gun mezelf meer plezier in het leven en kan vaker lachen. Ik ben ook minder boos op de kinderen en laat de controlfreak in mezelf wat vaker los. Het is fantastisch om te kunnen zeggen dat ik er tweemaal per dag even helemaal tussenuit ben.”

Corona

“De corona-periode was heel heftig voor ons als IC verpleegkundigen. In het begin was het heel hard, maar gaandeweg kon ik er beter mee omgaan. Door alle ‘gekte’ heb ik tijdens de corona-crisis niet de rust gehad om te mediteren, terwijl ik weet dat het dan juist wél goed zou zijn. Maar gelukkig heb ik dat weer opgepakt, nu de druk op de IC-afdeling weer afgenomen is.”

Juni 2020